top of page
IMG_5063.JPG
design.png

Guider

Vi er stolte av våre guider. Vi har gjennom dem tilgang til en god miks av kunnskap, erfaring og ungdommelig pågangsmot som gjør oss i stand til å levere gode opplevelser til deg enten du foretrekker en rolig og behagelig båttur til Mollisfossen inkludert en kopp bålkaffe og en matbit laget over leirbålet, eller om du foretrekker en actionpakket kveld på jakt etter 25 kilo hannlaks med tørrflue og enhandsstang.

Under har vi laget en kort presentasjon av våre guider.

Reisaboat
Reisaboat
Chris Hugo Vangen
Eier og daglig leder

Chris Hugo er født og oppvokst på Svartfoss i Reisadalen, og du kan på mange måter si at han er avlet opp med gjennom Vangenfamilien til å bli en Reisa-guide. Han har lært faget fra ung alder av, og er kjent i lokalsamfunnet for sine båtførerevner i den noen ganger krevende Reisaelva. Chris Hugo innehar også spesielt gode evner innenfor produksjon og design av elvebåter. Chris Hugo er et resultat av 3-stammers møte - norsk, samisk, og finsk- og det finner man definitivt spor av gjennom detaljene i båtene han har designet og produsert!

Reisaboat
Christer Vangen
Fiskeguide og båtfører

Christer er Chris Hugos yngste sønn (han har en datter som er yngre) og har tatt opp familietradisjonen med glans slik at han nå er utviklet seg til å bli en båtfører av ypperste klasse, samt en ekstremt god elvefisker, på tross av sin unge alder. Christer gjennomførte sin første fulle sesong som båtfører når han var kun 14 år gammel. Han guidet fulle turer alene,  blant annet regelmessig guiding av profesjonelle fluefiskere fra Stor-Britannia. Mellom arbeidsøktene fant han også tid til å få over 30 laks, som var det høyeste i antallet i familien det året. Det medførte god stemning på familiens årlige julemiddag!

Reisaboat
Trond Vangen
Fiskeguide og båtfører

Trond er yngre bror av Chris Hugo. Han har fått rundt 200 laks over årene, mange i kategorien 15 kg ++. Før Christer steg i gradene var Trond regnet som familiens beste fluefisker, en status som i senere tid diskuteres i større og større grad. Trond er i stand til å guide alle deler av elva i sin helhet - via båt eller til fots - en ferdighet som blir sjeldnere og sjeldnere. Gjennom sin guidekarriere har Trond bygd seg et rykte for å guide stor laks på sine kunder! Trond har sitt daglige virke i norsk oljebransje med turnusordning til havs og vil dermed kun være tilgjengelig for guiding i deler av sesongen.

Reisaboat
Ole Henning Vangen
Fiskeguide og båtfører

Ole Henning er Chris Hugos eldste sønn (19), og tilbrakte 2018 i kongens klær i Garden. Som de fleste vet er det i Norge generell tjenesteplikt og når kongen kaller må man stille opp.  Likevel, når Ole Henning hadde permisjon på sommeren tok han likegodt turen hjem til Svartfoss og familiebedriften, for å kjøre 30 Mollisturer på 14 dager!

Tore B.jpg
KaiAre.jpg
Kai Are Ringstad
Fiskeguide og båtfører

Kai Are er en profesjonell elveguide som over de senere årene har bygd seg et omdømme som guide. Han organiserer sine tjenester gjennom sitt eget foretak, og vi benytter oss av hans tjenester når vi har kapasitetsproblemer eller har behov for å benytte hans spesielle ferdigheter ellers.

Eyolf.jpg
Eyolf Vangen
Fiskeguide og båtfører

Eyolf er far til Chris Hugo og nærmer seg stadig den perioden i livet hvor man kan gjøre som man vil og ingen arbeidsgiver kan plage en. Som en Vangen, født og oppvokst langs breddene på Reisaelva. Det involverer gjerne en fiskestang, et snøre, et leirbål og en trivelig diskusjon om gårsdagens (og morgendagens!) storlaks. Noe som nok innebærer at Eyolf ikke forsvinner ut av Reisabåt AS med det aller første!

Om det nå er slik at sønnene til Chris Hugo har lært alt som er å vite om livet langs Reisaelva av sin far, så må jo noen ha lært opp ham. Gjett hvem det kan være!

Tore Bilto
Fiskeguide og båtfører

Tore vokste opp som en av Vangenfamiliens nærmeste naboer (5 km er nært i Nord-Norge) innehar mange av de samme ferdighetene og mentalitet som Vangenfamilien. Selv om Tore nå bor sørpå i de kalde og værharde vintrene som er her i nord så nekter han å gi opp somrene. 

Hver sommer kommer han derfor nordover og deltar i livet på eller langs elva.

bottom of page