top of page

Turer i Reisa nasjonalpark

Mollisfossen

IMG_3286.jpg

Den guidede elvebåt turen til Mollisfossen regnes som vår mest populære tur inn i Reisa nasjonalpark.

Turen tar ca 3.5 timer og inkluderer 25 km elvebåttur inn til Mollisfossen, en kopp nykokt bålkaffe ved fossen, forhåpentligvis en opplevelse som du vil huske for resten av livet.

Mollisfossen er 269 meter høy og dermed en av de høyeste i Nord-Europa. Turen opp til fossen tar oss gjennom det frodige canyonlandskapet i de øvre deler av nasjonalparken, og  inkluderer et stopp i Sieimma for å ta en kikk på 4000 år gamle steinmalerier og gamle tjæremile plasser.

Startpunkt: veienden ved Saraelv eller etter avtale

Tidspunkt: mellom kl 08.00 og 21.00 alle dager

 

Turen passer for alle

 

Vi har redningsvester, ponchoer og godt humør, i tillegg anbefales det og kle seg etter forholdene, været kan skifte fort.

Vi fyrer bål på alle turer så her kan man ha med egen mat for grilling, eller vi kan ordne matpakke/ lunchpakke/middag inkludert mot tillegg i prisen. (Med forbehold om korona tiltak)

 

Priseksempler:

Voksne: 950 kr.

Ungdom 7-13 år: 550 kr.

Barn under 6 år: Gratis.

Minimumspris på 2800 kr per båt

Varighet: 3-4 timer

Vanskelighetsgrad: Enkel

IMG_3876.jpg

Pris eksempler:

Voksne: 1950 NOK

Barn 7-13 år: 950 NOK

Barn under 6 år:  Gratis. 

 

Minimumspris på 5800 kr per båt.

Varighet: 7-8 timer (avhengig av vannstand og gangfart)

Vanskelighetsgrad: Medium

Imofossen

En guidet tur til Imofossen er en fantastisk naturopplevelse som burde finnes på hver nordmanns liste over ting å gjøre før en dør.

Imofossen er endevei for laksens tur oppover i elva for å nå sine gyteplasser, da Imofossen er Reisaelva som bryter gjennom en berg-ravine og ender i et 20 meter høyt fall og laksen har ingen mulighet for komme seg videre.  Imofossen er i seg selv et fantastisk skue men det forsterkes av det omsidesliggende landskapet, en canyon som har blitt dannet ved at elva har skjært seg gjennom landskapet over millioner av år. 

For å nå Imo må man bruke rundt 3 timer i elvebåt, etterfulgt av rundt en times gåtur i vilt og steinete terreng (men ikke særlig tunggått, barn klarer fint å gjennomføre gåturen), og omtrenst samme tidsbruk for å komme seg ned til sivilisasjonen igjen. Dette innebærer at en tur til Imo regnes som en dagstur

IMG_4032.jpg

Guidet fiske i Reisaelva

Reisaelva er en fantastisk elv for å fange stor laks (hvert år fanges det laks over 20 kg). Ikke overraskende, men noe man ikke så ofte tenker på, er at Reisaelva også er et fantastisk sted å fange stor sjøørret: i en normalsesong blir det fanget minimum en sjøørret over 10 kg.

Godt fiske til sides, Reisaelva karrakteriseres av et relativt komplisert system for fiskekort etter at det i 2015 ble gjennomført jordskiftedom rundt reguleringen av fisket. Dette, samt at man er avhengig av båt for å nå mange av de beste fiskeplassene (i hvertfall gjør det fisket mye lettere!), gjør at mange utenbygdsfiskere foretrekker å benytte lokale guider. 

I tillegg til verdien av båttransport trekker mange av våre kunder frem den faktiske fiskeverdien fra guidene våre, da fisketriks og hemmeligheter fra andre elver ikke automatisk kan overføres til Reisaelva. I tillegg er guidene våre også trivelige folk og godt selskap når du er ute og jakter rekord-laks!

Sesong 10.Juli-31 august.

Fiskekort og regler finner man mere info om på www.reisaelva.no

Ta gjerne kontakt med oss for en dialog på opplegg for deg og dine.

Vi leier og ut utstyr for fiske.

Pris:

Varierer, ta kontakt for tilbud.

Overnattingsmuligheter for våre fiskevenner

Hytte.jpg

Mange av våre fiskende kunder klarer ikke å holde seg unna elva en hel natt, men foretrekker likevel en viss standard når det er på tide å hvile ut etter en lang fiskeøkt.  Om dette høres ut som noe du kunne tenke deg, så ønsker vi gjerne å tilby deg overnatting på vår fiske-lodge på Svartfoss. Lodgen har alle moderne fasiliteter og det er sengeplass til inntil 4 fiskere.

Ta kontakt for mer informasjon om når den er ledig.

Pris per døgn:

2500 kr

Forretningsturer/større grupper

Bilde 22.08.2018, 13 33 34.jpg

Priseksempel:

Avhengig av hva du trenger, ta kontakt for avtale

Vi vil alltid gjøre vårt beste for å løse behov og ønsker hos våre kunder. Om ditt selskap eller organisasjon (eller bare om du har en større gruppe av venner) er ute etter å ha en fin opplevelse og tur sammen, så vil vi gjøre vårt ytterste for å sy sammen en passende pakke til deres ønsker. Vi har arrangert turer for selskaper med 44-5 ansatte og selskaper med 45 ansatte hvor innhold som teambuildingsaktiviteter og styremøter i vill natur i nasjonalparken har vært bestanddeler

Om du har behov for noe spesielt, ta kontakt med oss direkte og vi vil gjøre det som står i vår makt til å gjøre din visjon så spesiell som du ser for deg!

Transport av gods og bagasje

Bilde 25.09.2018, 12 01 48.jpg

Priseksempler:

Avhengig av type gods og hvor langt du trenger det fraktet

Om du trenger transport av gods eller bagasje opp i nasjonalparken så har vi ofte kapasitet til å bringe dette til ønsket destinasjon for en liten pris. Kontakt os for mer informasjon om priser og detaljer, eller for å gjøre en avtale.

Bildearkiv fra turer i Reisaelva under:

Skjermbilde 2020-05-19 kl. 19.59.22.jpg
Skjermbilde 2020-05-19 kl. 20.00.13.jpg
IMG_5063.JPG
IMG_4702.jpg
IMG_4589.jpg
IMG_4078.jpg
bottom of page